Help Haïti – 5 manieren waarop je nu kunt helpen

Blog Haiti

Op 12 januari 2010 om 16.53 uur plaatselijke tijd werd Haïti getroffen door de zwaarste aardbeving van het land in meer dan 200 jaar. Het epicentrum van de aardbeving met een kracht van 7,0 bevond zich net ten westen van de Haïtiaanse hoofdstad Port-au-Prince en liet naar schatting 230.000 doden, 300.000 gewonden en 1.000.000 daklozen achter. Sinds de aardbeving van 12 januari heeft Haïti 52 naschokken van 4,5 of meer te verduren gekregen.

Hoewel onmiddellijk internationale hulp werd gestuurd en veel landen blijk gaven van een overweldigende vrijgevigheid, blijft het een feit dat Haïti vanaf de grond moet worden heropgebouwd. Al voor de aardbeving van 12 januari werd Haïti beschouwd als een van de armste en minst ontwikkelde landen ter wereld. Meer dan 80% van de Haïtiaanse bevolking leeft in armoede, met slechts 2 dollar of minder per dag. De helft van de kinderen in Haïti is niet gevaccineerd en krijgt weinig of geen gezondheidszorg. Het is schokkend dat 90% van de kinderen in Haïti lijdt aan ziekten die door water worden overgebracht en aan darmparasieten.

Er zijn veel manieren waarop u zich kunt aansluiten bij de inspanningen om slachtoffers van rampen te helpen hun leven en gemeenschap weer op te bouwen, nu en in de toekomst.

1. Doneer: Of het nu $5 of $500 is, uw donatie zal een significant verschil maken in het leven van de Haïtiaanse bevolking. Momenteel zijn er tal van liefdadigheidsinstellingen en organisaties die donaties aanvaarden voor de hulpverlening in Haïti. Non-profit organisaties zoals Defy Thirst hebben schuilplaatsen en waterfiltratie systemen gebouwd in Haïti om te helpen een van Haïti en ’s werelds belangrijkste oorzaak van dood en ziekte te bestrijden: onveilig drinkwater.

2. Fondsenwerving: Bedrijven, religieuze organisaties, scholen en clubs hebben vele creatieve manieren bedacht om geld en voorraden in te zamelen voor Haïti. Een gebakverkoop na schooltijd of een door de kerk gesponsorde carwash zijn maar een paar eenvoudige en gemakkelijke manieren om fondsen te helpen werven.

3. Vrijwilliger: Veel organisaties hebben vrijwilligers nodig om naar Haïti te reizen en te helpen op welke manier dan ook. In veel gevallen zijn vrijwilligers nodig om voedsel, kleding en medische voorraden uit te delen. Veel vrijwilligers helpen ook bij het bouwen van schuilplaatsen en infrastructuur.

Products You May Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *