Tien geweldige manieren om van Haïti te genieten

Blog Haiti

Ondanks de voortdurende politieke onrust die het land berooid heeft achtergelaten, blijft Haïti een van de landen in de wereld die u niet mag missen. De plaats zal je boeien met vele interessante details en gewoonten. Haïti zal u zeker bezighouden de hele tijd dat u in de plaats bent.

1.) Citadelle Laferriere

Dit perfecte fort is gelegen in Milot op een hoge berg. Het werd gebouwd in de jaren 1800 door keizer Christophe. Je ziet dit niet veel in andere landen waar de belangrijkste toeristische trekpleisters meestal stranden zijn, en bovendien kun je zelfs paardrijden om dit fort te bereiken als je dat zou willen.

2.) San Souci Paleis

De ruïnes van het historische San Souci Paleis liggen aan de voet van de berg waar de Citadelle Laferrier ligt. Het ligt aan de rand van Milot en zou deel moeten uitmaken van uw route. U mag deze niet missen als u de Citadelle Laferriere gaat bekijken.

3.) Haïtiaanse keuken

De smakelijke gerechten zijn een combinatie van de Afrikaanse en Caribische keuken. Als je van Spaans eten houdt, zal je de pittigere variatie van Haïti een leuke twist vinden ten opzichte van het gebruikelijke eten dat in andere landen wordt aangeboden. U kunt een van de volgende gerechten proberen; griot, poulet creole, kabrit, en du riz jonjon.

4.) Mand met fruit

Als u van fruit houdt, zult u Haïti een mandkist met fruit vinden. De straten bieden u bananen, mango, guave, ananas, broodvrucht, en meloenen. Maar voordat je er in bijt, zorg ervoor dat ze eerst goed gewassen en geschild zijn.

5.) Drinkgenot

Haïti is trots op zijn dranklijn die wordt beschouwd als top van de lijn. Een aanrader voor bierdrinkers is het uitstekende Prestige, en voor rum kunt u Barbancourt 5 Star proberen. Als je op straat bent, les dan je dorst met hun speciale milkshake die ze lokaal Papye noemen.

6.) Labadee

Dit is een toeristische trekpleister in Haïti die relatieve veiligheid biedt. Dit privé resort is onder het beheer van de Royal Caribbean Int’l. U vindt hier ook verschillende handelaars die u kunnen helpen aan spullen om mee naar huis te nemen, en naast winkelen, kunt u hier parasailen, zwemmen of snorkelen.

7.) Cap-Haitien

Deze stad is de tweede grootste in Haïti, en je zult een zeer ontspannen sfeer in deze plaats voelen in vergelijking met de hoofdstad, Port Au Prince. Van hieruit kan je gemakkelijk naar andere plaatsen gaan. Ze hebben goede restaurants, ook, die Haïtiaanse en Franse gerechten serveren, en pizza salons zijn te vinden in dit gebied voor het geval je een verlangen krijgt.

8.) Du Nord

Hier zie je het platteland van Haïti, compleet met onverharde wegen, afgelegen dorpjes en boerderijdieren die vrij rondlopen om het land te begrazen. De hutten zijn klein en primitief in vergelijking met de meeste westerse huizen, en het geeft je zeker een gezegend gevoel. Het geeft het gevoel van een tropisch eiland, compleet met een prachtige lucht, flora en bergen – alle eenvoudige dingen in het leven die we geneigd zijn voor lief te nemen.

9.) Rah-rah seizoen

Dit evenement komt overeen met de vastentijd die voor Pasen komt en gewoonlijk door christenen wordt gevierd. Haïti komt samen met voodoo priesters die uitgebreide hoofdtooien dragen in het rood en felgekleurde rokken met vaandels en palen. Ze worden vergezeld door nachtelijke trommelaars die geluiden maken die een griezelig gevoel geven, en je ziet mensen de straten vullen met dansen, zingen en zingen.

10.) Port-au-Prince, de hoofdstad

Natuurlijk mag u de hoofdstad van het land niet missen. De stad huisvest een van de twee luchthavens van Haïti, Toussaint Louverture Airport. Je krijgt de kans om dit verstedelijkte gebied te zien en te vergelijken met andere steden die je eventueel bezoekt.

 

Products You May Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *